Huvudsidan
Vad är en webbring
Skapa ny webbring
Ringmasters FAQ
Nya frågor och svar
Regler
Om iRing
Kontakta oss
Sitemap

Medlemmar
Inloggning

Sök telefonnummer
WebbringToppen

Skapa en ny ring

Vad behöver jag för att starta en ny ring?

Det här är några saker som behövs när du skall starta din egen webring:

Ett tema, intresseområde eller annat gemensamt ämne för sajterna i ringen.

Någon kunskap om HTML. Du kommer att behöva göra eller i varje fall ändra i standardkoden för ringens navigeringspanel. Den kod som medlemmarna sedan kopierar in på sina sidor.

En hemsida för din ring. Du behöver en "ringens hemsida" med information om ringen, villkor för att ansluta sig, hur man anmäler sig etc. Du kan givetvis ha ringens hemsida på samma webplats som din(a) andra hemsidor. Vi har dock det kravet att ringen skall ha en egen sida.

Sedan du satt upp ringen behöver du sajter till ringen. Förutom din egen så inbjuder du andra sajter på samma tema. Vilka sajter som blir med i din ring avgörs av dig. Nyanmälda sajter kräver godkännande av dig innan de aktiveras och blir ‘synliga’ i ringen.

Och inte minst. Du behöver en del tid för att administrera din ring. Standarden på ringen blir helt beroende på hur bra du sköter den. Ta bort sajter som inte finns längre, bjuda in nya sajter, se till att länkar är aktuella etc.

Låter det jobbigt? Visst krävs det en del arbete men å andra sidan så kan en välskött ring generera mycket trafik. Det finns exempel på framgångsrika ringar där ringens hemsida vuxit ut till en hel liten "community" med forum, chat, nyhetssida och mycket annat. Börja bygg!!


© 2000-2016 iRing.nu